5 Makale ile Filo Kiralamanın Avantajları

Filo kiralama avantajları nelerdir ? Filo kiralama neden bir şirket için önemlidir ? Bunları incelemeden önce gelin Filo kiralama nedir ? sorusuna cevap verelim.

Filo kiralama, şirketlerin istediği marka ve model araçları satın almak yerine, zaman ve kilometre sınırı dahilinde uzun süreli ve uygun koşullarda araçların kiralanma işlemdir. Filo kiralama süreçlerini https://www.askar.com.tr/h/filo-kiralama-nedir/4/ başlıklı yazımızdan inceleyebilirsiniz.

Peki bu Filo kiralama işlemlerinin şirketlere ne gibi avantajları vardır bunu  5 madde ile özetleyelim.

1.Sermaye Avanatajı

Araç satın almak yerine kiralamanız durumunda herhangi bir peşinat ödemesi ve satın alım bedelleri ile ilgili toplu nakit çıkışı yapmanıza gerek kalmaz. Ödemelerinizi önceden belirlenmiş sabit kiralar halinde gerçekleştirirsiniz. Aracı ne kadar kullanacaksınız o kadar süre için ödeme yaparsınız.

2. Kasko, Sigorta Ve Vergi Avantajı

Araç satın alma maliyeti sadece satın almakla sınırlı kalmaz ayrıca masrafları vardır. Kasko, sigorta, MTV gibi ayrıca masraflarla uğraşmaksınız bütün bu ayrı gider kalemleri kiralayan firmaya ait olur. Filo kiralama ile kasko, trafik sigortası ve MTV ödemeleri kiralama kapsamında filo kiralama şirketleri tarafından düzenli ve zamanında yapılır.

3.KDV İndirimi

Araç satın alma durumunda KDV bedeli maliyete ilave edilir, indirilecek KDV olarak kullanım söz konusu olmaz. Filo kiralama durumunda ise kira faturasında yer alan KDV’nin tamamı indirilecek KDV olarak kullanılabilir. Kiralama faturaları ‘’gider’’ olarak görüldüğü için şirketler filo kiralama ile KDV indiriminden faydalanmış olur.

4. Araçların Yenilenmesi

Aracınızı değiştirmek istediğinizde öncelikle aracınızı değerinde satmanız sonrasında yeni bir araç araştırmanız gerekir. Araçların yenilenmesi sürecinde satış işlemleri ile ilgilenmez, ikinci el değer değişimi riskine karşı tam koruma sağlarsınız.

5. Asıl İşinize Yoğunlaşın

Şirket araçlarını satın alma yoluyla temin eden şirketlerin, alım satımından bakımına, karayolu geçişlerinden trafik cezalarına kadar, kontrol etmesi gereken durumlar olur. Kiralama şirketleri bu iş bölümlerini halleder ve sizin asıl işlerinize konsantre olmanızı sağlar.