Babayiğitler kimdir?

Fikri mülkiyet haklarına Türkiye'nin sahip olduğu, küresel ölçekte rekabet edecek bir otomobil markası oluşturma hedefiyle Anadolu Grubu, BMC, Kök Grubu, Turkcell, Zorlu ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği güçlerini birleştirdi ve 25 Haziran 2018'de Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret A.Ş.'yi (TOGG) kurdu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın girişimleri ve Türkiye Odalar ve Borsalar birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun başkanlığında kurulan Türkiye’nin Otomobili Girişimciler Grubunun yönetim kadrosu belirlendi.


TOGG YÖNETİM KURULU

Rıfat Hisarcıklıoğlu (TOBB - TOGG Yönetim Kurulu Başkanı)

Tuncay Özilhan ( Anadolu Grubu - TOGG Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı )

Taha Yasin Öztürk ( TOGG Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı )

Kamilhan Süleyman Yazıcı ( Anadolu Grubu - TOGG Yönetim Kurulu Üyesi
Bülent Denkdemir ( TOGG Yönetim Kurulu Üyesi )

İnan Kıraç ( Kök Grup - TOGG Yönetim Kurulu Üyesi )

Okan Baş ( Kök Grup - TOGG Yönetim Kurulu Üyesi )

Ahmet Akça (Turkcell - TOGG Yönetim Kurulu Üyesi )

Osman Yılmaz ( Turkcell - TOGG Yönetim Kurulu Üyesi )

Ahmet Nazif Zorlu ( Zorlu Grubu - TOGG Yönetim Kurulu Üyesi )

Bekir Cem Köksal ( Zorlu Grubu - TOGG Yönetim Kurulu Üyesi )

BEŞ BABAYİĞİT

1.BMC

Türkiye'nin en büyük ticari araç üreticilerinden BMC yarım asırlık bir geçmişe sahip. 1964 yılında kurulan, 2004 yılında sahibi değişen BMC Türkiye'nin otomobili projesinde yer alıyor. BMC'nin sahibi Ethem Sancak ve Katarlı ortakları var.

2. ANADOLU GRUBU

1952 yılında temelleri atıldı. Bünyesinde 80 şirket var. Otomobil sektöründe de çalışmaları olan Anadolu Grubu'nun Sahibi Tuncay Özilhan.

3. KIRAÇA HOLDİNG

Kıraça Holding, 1998 yılında Türk otomotiv sektörünün önde gelen isimleri İnan Kıraç ve Claude Nahum tarafından Kıraça Şirketler Topluluğu adıyla kuruldu. Karsan Otomotiv San. ve Tic. A.Ş. grubun şirketlerinden biri. 

4. TURKCELL GRUBU

Yazılımın ve yüksek teknolojinin en önemli firmalarından biri. Turcell'in Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça. Turkcell'in kurucu ortakları, daha önceden Telecom Finland Ltd. olarak bilinen ve şu anda TeliaSonera'nın sahip olduğu Sonera Holding, Çukurova Grubu ve MV Holding'dir.

5. ZORLU HOLDİNG

1953 yılında kurulan Zorlu Holding Denizli'de üstlenmiş bir firma. Tekstilden madenciliğe kadar hemen her alanda faaliyetiolan Zorlu Holding'in sahibi Ahmet Nazif Zorlu. Vestel markası da Zorlu'ya ait.