Filo Kiralama Nedir?

Satın alma maliyetine katlanmadan ve riskleri üstlenmeden araç kullanmanın en doğru yolu olup, işletmenizin satış, pazarlama, dağıtım fonksiyonlarının yürütülmesi ve aynı zamanda yönetim kadrosuna hizmet amacıyla ortaya çıkan araç ihtiyacının karşılanması için belirlenen süre ve hizmet kapsamında araçların tarafınıza kiralanmasıdır.

Kiralama hizmeti aldığınızda araç ve araç kullanımıyla ilgili riskler (bakım maliyetleri, hasar yönetimi, amortisman, ikinci el değer) kiralama şirketine devredilir. Filo yönetiminizi ve plaka, tescil, sigorta, vergi gibi operasyonel işlemleri profesyonel ellere bırakarak zaman ve maliyetten tasarruf edebilir, artan zamanınızda işinize odaklanabilir maliyet avantajı ile de giderlerinizi yönetebilirsiniz.

Öz sermaye zorunluluğu olmayan finansman modeli olarak filo kiralama, şirketlerin filo ihtiyaçlarını karşılamada ilk tercihleri arasına girmiştir. Satın alma maliyetlerini işinizle ilgili bir yatırıma yönlendirebileceğiniz bu model sayesinde aylık ödemelerinizin tamamını giderleştirerek vergi yönetimi de yapabilirsiniz. Bu avantajları ile filo kiralama, şirket borçluluğunun artmasını önleyerek firma kredibilitesini olumlu yönde etkilemektedir.

Aracın mülkiyeti, kiralama süresi içinde araçla ilgili maddi kayıp (kaza, hırsızlık, zarar verme ve yok olma gibi) risklerine ek olarak yatırım riskini de üstlenen filo kiralama şirketine aittir.

Kiralama Süreci Nasıldır ?


Kiralamak istediğiniz araca hızla kavuşmak için askar otomotiv sitesinde başvuru formundaki bilgileri doldurup başvurunuza başlıyorsunuz. Başvurunun ardından ekibimiz sizinle iletişime geçerek belirlediğiniz marka ve modellerin fiyat teklifini size sunuyor. Kararınızın ardından aracınızı almak için sözleşmeleri ve diğer evrakları imzalıyorsunuz. Artık sözleşme süresi boyunca araç sizlerindir, dilediğiniz şekilde kullanabilirsiniz.