Volkswagen Passat Legend'in sonu mu geliyor? Amerika ve Avrupa'da üretimi durdurulmuştur.

Volkswagen, D Segmentinde dünya çapında bir efsaneye dönüşen Passat’ ın üretimine son verdi. Peki, Türkiye için durum ne olacak?

 

Volkswagen Passat Volkswagen AG ("VW") tarafından 1967'den beri çeşitli formlarda üretilen bir aile arabası oldu. 1974 yılında ABD pazarında satışa sunulan model;  Avrupa ve Kuzey Amerika pazarlarında Passat olarak bilinirken; başka bölgelerde Dasher,  Santana, Quantum, Magotan, Corsar ve Carat isimleriyle de satıldı. 

Dünya genelinde 30 milyondan fazla satan ve yaklaşık 100 pazarda satışa sunulan Passat, Golf 'ün ardından Alman otomobil devinin en çok sattığı model olarak tarihe geçmiş durumda. Passat, Almanca' da “Alize rüzgârı” anlamına gelmektedir.

Ülkemizde de yoğun talep gören model, adeta D segmenti için bir referans noktası haline geldi. Güçlü marka algısı, güvenilir altyapısı, geniş ve konforlu bir aile aracı olabilirken bir makam aracı imajını da yakalaması bu başarıda etkili oldu.

Peki,  Türkiye Otomobil Pazarında bu denli rağbet gören Passat’ ın durumu ne olacak? Volkswagen Passat artık Türkiye’ de satılmayacak mı?

Bu konuda henüz resmi bir açıklama yok. Ancak Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bilaloğlu, daha önce yaptığı açıklamada, "Almanya dahil, Türkiye'den daha fazla Passat sedan satılan bir ülke yok. Volkswagen, 2024-2025'e kadar Türkiye için Passat sedanın üretim garantisini verdi." demişti.  

Önümüzdeki süreçte bunun gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini göreceğiz.